Noodgeval
+32 (0)495/99.56.47

Diensten Paard

U kan bij ons terecht voor alle basiszorg van uw paard. Wanneer er nood is aan meer gespecialiseerde onderzoeken of behandelingen verwijzen wij u door naar een gepaste specialist of kliniek in dit vakgebied.

Gezondheidscontrole & vaccinatie

U kan bij ons terecht voor de (half)jaarlijkse gezondheiscontrole van uw paard. Meestal combineren we dit met de vaccinatie voor griep, tetanus en/of rhinopneumonie.

Ziekte & behandeling

Wij trachten tot een correcte diagnose te komen door voldoende tijd te nemen voor uw huisdier, goed te luisteren naar uw verhaal en een uitgebreid klinisch onderzoek.

Tandheelkunde

Een jaarlijkse gebitscontrole is geen overbodige luxe. Paarden zijn namelijk meesters in het verbergen van tandproblemen. Er wordt steeds gewerkt met sedatie en elektrische vijlen om zo een grondige gebitsinspectie & behandeling mogelijk te maken.

Voortplanting & veulenzorg

U kan bij ons terecht voor cyclusopvolging, kunstmatige inseminatie en drachtcontrole van uw merrie en de eerste veulenzorg na de geboorte (veulenspuitje, antistoffentest, plasmatoediening)

Operaties

Wij voeren de meest courante operaties uit die aan huis mogelijk zijn. Zoals castratie, wegname van gezwellen, het hechten van wonden,...

Mankheidsonderzoek

Dit onderzoek kan aan huis worden uitgevoerd, mits er een zachte en harde ondergrond van goede kwaliteit aanwezig is. Wij beschikken over een volledig mobiel digitaal röntgen- en echografietoestel voor uitgebreidere onderzoeken.

Mestonderzoek & ontwormingsschema's

Een mestonderzoek kan op de praktijk worden uitgevoerd. Op basis hiervan stellen wij een individueel ontwormingsschema op, op maat van jouw paard.

Laboratorium ondezoek

Een extern labo komt tweemaal per dag langs voor de ophaling van stalen. Wij beschikken ook over een microscoop waardoor we bepaalde onderzoeken meteen kunnen uitvoeren.

Spoed

Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen van ons eigen cliënteel. In geval van verlof kan u steeds op de voicemail horen waar u terecht kan.

Medische beeldvorming

Wij beschikken over een volledig draadloos digitaal röntgentoestel en echografietoestel. Hierdoor kunnen alle onderzoeken bij uw paard ook aan huis of op de weide gebeuren zonder dat er elektriciteit nodig is. Voor een klinische en/of radiografische keuring kan u ook bij ons terecht.

Opgelet!

Wij zijn in jaarlijks verlof van 06/02/2024 t.e.m. 18/02/2024. Gelieve tijdig de nodige voeding en/of medicatie te bestellen en af te halen. Een spoedgeval in deze periode? Op de voicemail kan u horen bij welke collega's u terecht kan. Zij proberen u in de mate van het mogelijke verder te helpen.